Vastaatko seurakuntasi diakoniatyön kehittämisestä? Kaipaatko kumppania kehittämistyöhön? Nouseeko arjen työstäsi sellaisia kehittämisen kysymyksiä, joihin haluat etsiä yhdessä käytännön ratkaisuja? Olisiko uusista verkostoista sinulle apua työn suunnittelussa ja tukea haasteiden selvittelyssä?

Saatavilla käytännön tukea arjen diakoniatyön edistämiseen!

Seurakuntien diakoniatyön kehittämisen ei enää tarvitse olla yksinäistä puurtamista. Seurakunnille suunnatut diakoniatyön kehittämisen tueksi tarkoitetut, Kirkkopalvelujen jäsenille maksuttomat palvelut ovat nyt käytettävissäsi.

Tarjoamme kumppanuutta ja käytännön tukea arjen diakoniatyön kehittämisessä. Kumppanuudet rakennetaan seurakuntien kanssa tarvelähtöisesti ja räätälöidysti.

Kehittämiskumppanuudella etsitään yhdessä tarkoituksenmukaisia keinoja vastata diakoniatyön yhä kasvaviin monimuotoisiin ja ajankohtaisiin haasteisiin.

Keskeisinä kehittämisen näkökulmina ovat toimintaympäristön muutokset, diakoniatyön asiakkaista nousevat tarpeet ja työn sisältöjen tarkoituksenmukaisuuden arviointi.

Kumppaneina mukana kahdeksan hiippakunnan alueella jo lähes 40 seurakuntaa, joista osa on seurakuntayhtymiä. Yhdessä tehdään niin räätälöityä kehittämistyötä kuin monenlaisia kokeiluja ja hankkeitakin.

Käytännössä kumppanuus voi tarkoittaa:

• asiakasarviointeja (esim. Bikva-ryhmähaastattelut)
  • työkaluja ja resursseja työn arviointiin, suunnitteluun, kehittymiseen ja johtamiseen
  • paikallisia pilotteja ja pieniä kokeiluja uusiin diakoniatyön avauksiin
  • yhdessä suunniteltuja ja tarvittaessa myös kumppanina toteutettuja kehittämishankkeita
  • diakonian kehittämisfoorumeita ja kumppanuusverkostoja (esim. innovaatiotyöpajoja, vertais- ja verkostopajoja, osaamisen ja käytäntöjen jakotoreja jne.)
  • työkaluja sekä ohjausta strategioiden ja toimintaohjelmien rakentamiseen
  • Mitä muuta tukea sinä tarvitset tai kaipaat? Katsotaan tarpeet yhdessä  ja räätälöidään kumppanuus tarpeiden mukaan!

Eikun toimeksi!

Ota yhteyttä ja kysy lisää millaista tukea ja kumppanuutta meiltä voit työhösi löytää!

Diakoniajohtaja
Seppo Sulkko

p. 0400 655932

Kumppanuudessa mukana:

• Kirkkohallituksen Diakonia- ja sielunhoitoyksikkö
  • Kehittämistoimintaa koordinoiva Kirkkopalvelut ry
  • Yhteisvastuukeräys
  • Hiippakunnat ja seurakunnat
  • Kirkon eri toimijat

Suojatiellä

MIELENKIINTOISTA:

Käytä hyväksesi raportti
Seurakuntadiakonian kehittämisen hankkeesta ja tutustu samalla uusiin palvelumahdollisuuksiin!
pdf"Kumppanuutta ja työkaluja diakoniatyön kehittämiseen"