Tule mukaan löytävän vanhustyön IkäArvokas-verkostoon!

Kirkkopalvelujen ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiön yhteinen IkäArvokas-hanke (2018–2021) jatkokehittää ja levittää Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla aiemmin kehitettyä etsivän ja osallistavan vanhustyön mallia. Hankkeessa on mukana yli 20 uutta paikkakuntaa. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat hankepaikkakunnilla vanhus- ja vapaaehtoistyössä toimivat kuntien, järjestöjen ja seurakuntien työntekijät. Monialaisen yhteistyön avulla on tarkoitus löytää yksinäisiä, avun ja palvelujen ulkopuolella olevia ikäihmisiä. Tarkoituksena on tavoittaa myös sellaiset ikäihmiset, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoistyöstä, vertaistoiminnasta ja vertaisryhmien ohjaamisesta.

Työmuotoina

• Monialainen verkostoyhteistyö hankepaikkakunnilla
  • Koulutus- ja seminaaritilaisuudet sekä vertaistapaamiset hyvien käytäntöjen jakamiseksi valtakunnallisesti
  • Uusien menetelmien kehittäminen ja kokeilu yksinäisten ikäihmisten löytämiseksi, keskiössä Hoksauta minut -yhteydenottokortti
  • Koulutuskokonaisuus vapaaehtois- ja vertaistoimintaan

Hankkeen toimintaan osallistuneita paikkakuntia

• Hämeenlinna, Jyväskylä, Riihimäki, Tampere, Vaasa
  • Kerava, Hyvinkää, Lohja, Töölö
  • Haminan ja Kouvolan seutu, Lappeenrannan seutu, Kotka
  • Oulu, Ii ja Ylivieska
  • Kajaani, Ristijärvi ja Paltamo
  • Mikkeli, Pieksämäki, Varkaus, Turku, Salo, Pöytyä, Mynämäki

Millaisia etsivän ja löytävän vanhustyön menetelmiä paikkakunnallasi on?

Kokeillaan ja kehitetään yhdessä lisää. Käytössä muun muassa:

• Hoksauta minut -yhteydenottokortti – tutustu Oulun ja Haminan korttikampanjaan.
  • Vertaistoiminnan koulutusmateriaalit vapaaehtoistoiminnan ja matalan kynnyksen ryhmätoiminnan tueksi

Kysy lisää

Eija Myllymäki, projektipäällikkö
Huvilakatu 31, E-rakennus, 76130 Pieksämäki
eija.myllymaki@kirkkopalvelut.fi

Pilvi Sauvola, projektityöntekijä
Isokatu 47, 6 krs., 90100 Oulu
pilvi.sauvola@odl.fi

Stea-rahoitteinen IkäArvokas-hanke on kolmivuotinen, toiminta-aika 2018 – 2021.

Kirkkopalvelujen ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiön yhdessä toteuttaman hankkeen kumppaneina ovat Suomen Kylät ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry sekä Kirkkohallitus. IkäArvokas-hanke on  mukana valtakunnallisessa Elämänote-ohjelmassa (STEA).