Tule mukaan löytävän vanhustyön IkäArvokas-verkostoon!

Valtakunnallinen IkäArvokas-hanke (2018–2021) jatkokehittää ja levittää yhteisvastuukeräyksen tuotoilla aiemmin kehitettyä etsivän ja löytävän vanhustyön mallia. IkäArvokkaalla tuetaan syrjäytymisuhan alla elävien ikäihmisten kotona asumista ja lisätään heidän osallisuuttaan etsivää vanhustyötä hyödyntäen. Erityisesti halutaan löytää niitä vanhuksia, jotka aiemmin eivät ole juurikaan osallistuneet järjestöjen eikä virallisten tahojen toimintaan. Etsivän ja löytävän toimintamallin avulla löydetyt ikäihmiset ohjataan heidän tarpeitaan vastaaviin toimintoihin ja palveluihin.

Millaisia etsivän ja löytävän vanhustyön menetelmiä paikkakunnallasi on?
Kokeillaan ja kehitetään yhdessä lisää. Käytössä muun muassa:

• Hoksauta minut -toimintamalli
• Vertaistoiminnan koulutusmateriaalit vapaaehtoistoiminnan ja omaehtoisen vertaisuuteen perustuvan ryhmätoiminnan tueksi

Työmuotoina

• Monialainen verkostoyhteistyö
  • Koulutus- ja seminaaritilaisuudet hyvien käytäntöjen jakamiseksi
  • Uusien menetelmien kehittäminen ja kokeilu yksinäisten ikäihmisten löytämiseksi
  • Koulutuskokonaisuuksia vapaaehtois- ja vertaistoimintaan

IkäArvokas-verkostossa muun muassa:

• Mikkeli, Pieksämäki, Varkaus, Turku, Salo, Pöytyä, Mynämäki
  • Hämeenlinna, Jyväskylä, Riihimäki, Tampere
  • Kerava, Keusote-alue (tulossa), Lohja
  • Haminan seutu, Lappeenranta
  • Oulu (tutustu Oulun Hoksauta minut -korttikampanjaan)
  • Ii ja Ylivieska
  • Kainuussa Kajaani, Ristijärvi ja Paltamo

Jos kiinnostuit, tulemme toki muuallekin!

Kysy lisää:

Pilvi Sauvola, projektityöntekijä
Isokatu 47, 6 krs., 90100 Oulu
pilvi.sauvola@odl.fi

Löydät meidät myös Facebookista.

Tulosta pdf-esite 2019

Stea-rahoitteinen IkäArvokas-hanke on kolmivuotinen, toiminta-aika 2018 – 2021.

Kirkkopalvelujen ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiön yhdessä toteuttaman hankkeen kumppaneina ovat Suomen Kylät ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry sekä Kirkkohallituksen Yhteinen keittiö -hanke.