Yhdessä vanhemmuuden tueksi 2021-2023

Kehittämishankkeen tavoitteena on vahvistaa eri tavoin vanhemmuutta tukevia toimintoja alueilla. Hankkeessa hyödynnetään jo olemassa olevia hyviä toimintamalleja sekä kehitetään ja kokeillaan uudenlaisia toimintoja eli pilotteja vanhemmuuden tukemiseksi. Yhteistyökumppaneitamme ovat paikalliset seurakunnat. Lisäksi teemme yhteistyötä alueen muiden toimijoiden ja perheiden kanssa. Työskentelyn keskiössä on vanhemmuutta ennalta vahvistavien toimintojen kehittäminen ja käyttöönotto sekä paikallisten ja alueellisten yhteistyöverkostojen rakentaminen. Järjestämme myös koulutuksellisia tilaisuuksia hankkeen kumppanijärjestöjen kanssa.

Hanke toimii rinnakkaishankkeena Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n vuonna 2021 käynnistyvän Yhteisvastuu -rahoitteisen vanhemmuutta tukevan hankkeen kanssa. Teemme yhteistyötä myös Kirkkohallituksen kasvatus- ja neuvontatyön kanssa. Tavoitteenamme on toimia Yhteisvastuun hengessä mahdollisimman kattavasti koko maan alueella.

Hanke on kolmivuotinen ja sen rahoituksesta vastaa Tunkelon säätiö.

Hankkeen pilottiseurakunnat:

Syksyn 2021 tilaisuudet ja tapahtumat:

• To 28.10. klo 8.30–11.30 Miten tukea vanhemmuutta ja lapsiperheiden arkea?
    Koulutusaamupäivä toteutetaan verkossa ja se on avoin kaikille Etelä- ja Pohjois-Savon seurakuntien työntekijöille sekä muille lapsiperheiden parissa toimiville, kuten kuntien ja järjestöjen työntekijöille.
    Ilmoittautuminen 26.10.mennessä.

Minna Laitinen, projektityöntekijä
Huvilakatu 31 rak. E,
76130 Pieksämäki