Kirkkopalvelut – sillanrakentaja kirkon, yhteiskunnan ja ihmisten välillä

Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö, joka rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, auttaa kirkkoa onnistumaan ja uudistumaan, kouluttaa ja valmentaa sekä välittää ihmisestä ja toimii hyvinvoinnin puolesta.

Kirkkopalveluihin kuuluva Seurakuntaopisto tarjoaa koulutuspalveluja 2 500 opiskelijalle. Toimimme Järvenpään, Pieksämäen, Lapuan, Ruokolahdella Jaakkiman ja Uusikaarlepyyssä Kredun (ruotsinkielinen koulutus) kampuksilta käsin valtakunnallisesti. Lisäksi Seurakuntaopistolla on opetustiloja Helsingissä.

Kirkkopalvelut organisoi Yhteisvastuukeräyksen, Kotimaanapu-hyvätekeväisyyspalvelun sekä Vapaaehtoistyö.fi-palvelun, järjestää Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa sekä tuottaa hyvinvointi- ja sosiaalipalveluja Valona-hyvinvoinnin kautta. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys.

Kirkkopalvelujen toimintaa ohjaavat arvot usko, toivo ja rakkaus sekä avara kansankirkollisuus, rohkea yhteiskuntavastuu ja palveleva lähimmäisenrakkaus.

Kirkkopalvelut-Kotimaan yhteensä noin 412 työntekijää toimivat pääosin Helsingissä, Järvenpäässä, Lapualla, Pieksämäellä ja Ruokolahdella. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 40 milj. €.

Kirkkopalvelujen jäseninä on 319 seurakuntaa, 60 järjestöä ja 22 opintojärjestöä (huhtikuu 2019). Katso jäsenluettelomme Jäsenille-sivulta.

Toimintakertomus 2018

Kirkkopalvelujen esite 2019

Kirkkopalvelut ry:n hallituksen jäsenet

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Helsinki – puheenjohtaja
Diakoniatyöntekijä Maija-Liisa Hietaniemi, Alavus
Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen, Helsinki (Kirkkohallituksen edustaja)
Dosentti Kaija Majoinen, Joensuu
Johtaja Sami Ojala, Helsinki (Nuori Kirkko ry:n edustaja)
Hallintojohtaja Antti Jääskeläinen, Rovaniemi
Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Vantaa – varapuheenjohtaja
Seurakuntaneuvos Risto Rasimus, Kouvola (Kirkkohallituksen edustaja)

Kysy lisää!

Ilkka Mattila
johtaja
p. 040 517 6100
ilkka.mattila@kirkkopalvelut.fi