Kirkkopalvelut – yhteisen hyvän rakentaja kirkon, yhteiskunnan ja ihmisten välillä

Kirkkopalvelut ry on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö.

Kirkkopalvelut tarjoaa STEP-koulutuksessa ammatillista koulutusta vuosittain noin 3500 opiskelijalle. STEP-koulutus on Suomen suurin vapaan sivistystyön tarjoaja, jonka lyhytkursseihin osallistuu tuhansia opiskelijoita joka vuosi. Valona-hyvinvointi palvelee lastensuojelu- ja vanhuspalveluilla. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi-palvelut. Lisäksi järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa. Meillä on monipuolista hanke- ja kehittämistyötä. Kirkkopalvelujen omistama Sacrum-Kotimaa Oy on merkityksellisen median tuottaja. Se tarjoaa myös virka-asuja ja kirkkotarvikkeita sekä kirjat seurakuntien kaikille työaloille.

Keskimääräinen henkilöstön lukumäärä vuonna 2023 oli 411.  Vuoden 2023 lopussa jäseninä oli 299 seurakuntaa, 60 järjestöä ja 22 opintojärjestöä.

Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2023 oli 39,9 miljoonaa euroa.

Katso jäsenluettelomme Jäsenille-sivulta.

Kirkkopalvelujen strategia 2020–2024

Kirkkopalvelujen strategia on laadittu vuosille 2020–2024. Päämäärät on yhdessä etsitty ja määritelty. Nyt toteutamme strategiaa käytännön askelin.

Strategiamme keskeisin viesti on Yhteinen hyvä. Jäsenseurakuntien ja -järjestöjen sekä keskeisen sidosryhmien tarpeet on asetettu Kirkkopalvelujen toiminnan suunnittelun keskeiseksi lähtökohdaksi. Yhteinen hyvä tarkoittaa sekä yhdessä tekemistä että yhteisten hyvien päämäärien edistämistä.

Kestävä kehitys Kirkkopalvelut ry:ssä

Kirkkopalvelut ry:n hallituksen jäsenet

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Helsinki – puheenjohtaja
Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen, Helsinki (Kirkkohallituksen edustaja)
Dosentti Kaija Majoinen, Joensuu
Hallintojohtaja Antti Jääskeläinen, Rovaniemi
Johtava diakoniatyöntekijä Pirjo Sariola, Kurikka (Kirkkohallituksen edustaja)
Toimitusjohtaja Heikki Arikka, Helsinki (Lasten ja nuorten keskuksen edustaja)
Professori Annukka Jokipii, Turku
Toimitusjohtaja Timo Kietäväinen, Helsinki

Kysy lisää!

Ilkka Mattila
johtaja
p. 040 517 6100
ilkka.mattila@kirkkopalvelut.fi