Kirkkopalvelut – sillanrakentaja kirkon, yhteiskunnan ja ihmisten välillä

Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö, joka rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, auttaa kirkkoa onnistumaan ja uudistumaan, kouluttaa ja valmentaa sekä välittää ihmisestä ja toimii hyvinvoinnin puolesta.

Kirkkopalveluihin kuuluva Seurakuntaopisto tarjoaa koulutuspalveluja 2 500 opiskelijalle. Toimimme Järvenpään, Pieksämäen, Lapuan, Ruokolahdella Jaakkiman ja Uusikaarlepyyssä Kredun (ruotsinkielinen koulutus) kampuksilta käsin valtakunnallisesti. Lisäksi Seurakuntaopistolla on opetustiloja Helsingissä.

Kirkkopalvelut organisoi Yhteisvastuukeräyksen, Kotimaanapu-hyvätekeväisyyspalvelun sekä Vapaaehtoistyö.fi-palvelun, järjestää Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa sekä tuottaa hyvinvointi- ja sosiaalipalveluja Valona-hyvinvoinnin kautta. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys.

Kirkkopalvelujen toimintaa ohjaavat arvot usko, toivo ja rakkaus sekä avara kansankirkollisuus, rohkea yhteiskuntavastuu ja palveleva lähimmäisenrakkaus.

Kirkkopalvelut-Kotimaan yhteensä noin 430 työntekijää toimivat pääosin Helsingissä, Järvenpäässä, Lapualla, Pieksämäellä ja Ruokolahdella. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli noin 42,7 milj. €.

Kirkkopalvelujen jäseninä on 331 seurakuntaa, 60 järjestöä ja 22 opintojärjestöä (tammikuu 2018). Katso jäsenluettelomme Jäsenille-sivulta.

Kirkkopalvelut ry:n hallituksen jäsenet

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Helsinki – puheenjohtaja
Diakoniatyöntekijä Maija-Liisa Hietaniemi, Alavus
Kirkkoneuvos Pekka Huokuna, Helsinki (Kirkkohallituksen edustaja)