satakieli 5

Kesällä 2016 uudistunut ja laajentunut Päiväkoti Satakieli tarjoaa 56 kokopäiväistä hoitopaikkaa 1–6-vuotiaille lapsille Tuusulanjärven ja Seurakuntaopiston vehmaissa rantamaisemissa. Meillä on myös esiopetusmahdollisuus. 

Satakielessä on aina riittävä määrä aikuisia, joilla on aikaa ja tahtoa olla rauhassa läsnä lapsesi arjessa pelaten, lukien, leikkien ja touhuten. Varhaiskasvatuksemme painottuu entistäkin enemmän luonto- ja ilmaisupedagogiikkaan. 

Laajentumisen jälkeenkin yksi valteistamme on pienuus. Lapset toimivat kodikkaissa kotipesäryhmissä, joissa jokainen huomioidaan yksilönä.

mp4Katso Päiväkoti Satakielen video syksyltä 2016.

Hyviä hoitopäiviä rennosti ja turvallisesti

Satakielen tärkein periaate on taata jokaiselle lapselle välittävää ja yksilöllistä päivähoitoa ja esiopetusta turvallisissa ja kodikkaissa puitteissa.

Satakieli ei ole kristillinen päiväkoti, mutta taustayhteisömme Kirkkopalvelujen arvot näkyvät toiminnassamme sosiaalialan eettisten periaatteiden rinnalla. Kirkkopalveluissa usko on arkista toivon ja hyvän elämän rakentamista. Panostamme erityisesti kaveritaitojen ja sosiaalisten taitojen oppimiseen. Suvaitsevaisuutta sekä erilaisuuden ja moniarvoisuuden kunnioittamista harjoitellaan arjessa ensimmäisestä päiväkotipäivästä lähtien.

Keväällä 2017 perheiltä kerätyn asiakaspalautteen kokonaisarvosana Satakielen toiminnalle kouluasteikolla 4–10 oli aiempaan tapaan kiitettävä.

Puita kiipeilyyn ja perhosia ihmettelyyn  

Tuusulanjärven moninainen, kaunis ympäristö on erityisvaltti, jota Satakielessä hyödynnetään päivittäin liikuntapäiväkodin tyyliin. Toiminnassa painotetaan luontokasvatusta tarjoamalla mahdollisuuksia luonnon tutkimiseen ja tarkkailuun vuoden ympäri. Talviaikaan ruokitaan lintuja, kesää kohti rakennetaan majoja ja suunnistetaan tutkimusretkille lähimetsiin eväiden kanssa. Kierrättäminen ja luonnon suojeleminen kulkevat punaisena lankana kaikissa toimissa.

Päiväohjelmaan sisältyy monipuolista sisä- ja ulkoliikuntaa vuodenaikoja ja ympäristön tarjoamia loistavia mahdollisuuksia hyödyntäen. Toisinaan puuhaillaan koko porukalla ja välillä pienryhmissä, joissa lapset oppivat toimimaan erilaisissa kokoonpanoissa huomioimaan pienempiään.

Käden taitoja, taidetuokioita ja ilmaisun iloa

Taide- ja taitopuolen vaihtuvaan ohjelmaan kuuluvat musiikki-, laulu- ja taidehetket, leipominen ja monipuolinen käden taitojen harjaannuttaminen. Käymme ahkerasti kirjastossa ja arjen piristeeksi teemme toisinaan retkiä kauemmaksikin. 

Roolimme opetuspäiväkotina tuo lasten ja aikuisten arkeen myös hauskaa lisäväriä esim. musiikkituokioiden, taidekerhon ja liikuntatempausten muodossa.

Mutta lapsuuden pitää olla rentoa: leikeille, saduille ja mielikuvitukselle jätetään yllin kyllin aikaa – ja välillä toki huilaillaan.

Haku päivähoitoon ja esiopetukseen 

Tällä hetkellä kaikki pienryhmät ovat täynnä. Mahdollisia vapautuvia paikkoja ja ajan tasalla olevaa jonotilannetta voi tiedustella sähköpostin kautta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla. Yhteystiedot sekä hakulinkit Yhteystiedot-sivulla.

Aukiolot ja päiväkotimaksut

Päiväkoti on avoinna vuoden ympäri arkipäivisin klo 7–17.

Satakieli aloittaa 1.8.2017 Järvenpään kaupungin palvelusetelipäiväkotina. Järvenpäässä asuva perhe voi saada palvelusetelin järjestääkseen lapsensa varhaiskasvatuksen yksityisessä palvelusetelipäiväkodissa. Palvelusetelipäiväkodin asiakasmaksu on sama kuin kunnallisen päiväkodin varhaiskasvatuksen asiakasmaksu. Pienin perittävä maksu on 27 € / kk ja suurin 290 € / kk. Palvelusetelipäiväkoti voi halutessaan periä 1 - 30 €:n lisämaksun / kk kunnalliseen päiväkotiin verrattuna. Satakielessä asiakasmaksuun lisätään 30 € / kk, joten maksimi asiakasmaksu on 320 € / kk / lapsi.

Sisaralennus Satakielessä on -20 € / kk perheen toisesta lapsesta alkaen.

Lisää tietoa palvelusetelistä ja sen hakemisesta löydät Järvenpään kaupungin internet-sivuilta.

Järvenpään ulkopuolella asuvien perheiden päiväkotimaksu on 320 € / kk / lapsi.

Keski-Uusimaan juttu Satakielen sadutusprojektista: Keski-Uusimaa 24.8.2016

satakieli 1

satakieli 8

satakieli 3

satakieli 10