Takuukumppanisi päihde- ja riippuvuustyön kehittäjänä

Kirkkopalvelut / Riippuvuustyön kehittämisyksikkö

Kirkkopalvelujen Riippuvuustyön kehittämisyksikkö jatkaa Kehittämiskeskus Tyynelän toimintaa vuoden 2018 alusta lähtien. Palvelut ja toiminta jatkuvat entiseen tapaan; tarjolla on taattua Tyynelän laatua ja osaamista.

Toimimme asiantuntija-, suunnittelu- ja arviointitehtävissä sekä kehittämishankkeiden kumppanina ja toteuttajana. Tarjoamme päihde- ja riippuvuustyöhön konsultointia, kehittämistä ja kumppanuutta, keskustelun avauksia ja puheenvuoroja.

Kehittämispalvelujemme lähtökohtana on ihmisten hyvän elämän ja arjen turvaaminen. Tämän teemme tukemalla arjen työn kehittymistä, osaamista ja verkostojen yhteistyötä.

Tarjoamme

  • Kumppanuutta päihde- ja riippuvuustyössä
  • Kehittämisideoista projektiksi
  • Päihdetyön vaikuttamista alueella
  • Asiakaslähtöistä kehittämistä (Bikva-arvioinnit)

Päihdetyön koulutustilaisuudet, keskustelun avaukset sekä puheenvuorot kehittämistyön sisällöistä

  • Jalkautuva työ
  • Muutosvalmius
  • Päihdetyön menetelmiä (mm. puheeksiotto, kohtaaminen)
  • Päihdetyö (mm. naisten, perheen ja läheisten näkökulmasta)

Meillä on laajat valtakunnalliset kumppanuus- ja yhteistyöverkostot. Hanke- ja tutkimustoiminnassa olemme verkottuneet alueellisesti pääosin Itä- ja Keski-Suomeen.

Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Ajankohtaista

Päihdetyö tässä ajassa - Päihdetyön seminaari
21-22.11.2019 Kuopion Musiikkikeskus
Saatavilla koulutusta: Isyys päihdekuntoutumisen motivaationa
Erityisesti Isä -toiminnassa kehitetyn isäerityisen päihdetyön työkalut on koottu isaerityinen.fi -verkkosivuksi, jonka materiaalit ovat vapaasti kaikkien ammattilaisten hyödynnettävissä. Erityisesti Isä -toiminta tarjoaa maksutonta koulutusta mallin käyttöön ottamisen tueksi. Koulutus räätälöidään … Lue lisää
Isäerityisen päihdetyön materiaalit ja taustaorientaatio isaerityinen.fi -verkkosivulla
Erityisesti Isä -toiminnassa kehitetyt isäerityisen päihdetyön materiaalit ja taustaorientaatio on julkaistu uudella Isaerityinen.fi-sivustolla. Sivusto materiaaleineen on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat päihteitä käyttäviä isiä. Isäerityiseksi päihdetyön tekee se, että työntekijä auttaa … Lue lisää