Lapuan kristillinen opisto, Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby (Kredu) sekä Kirkkopalvelut ry:n ylläpitämä, Järvenpäässä, Pieksämäellä ja Ruokolahdella toimiva Seurakuntaopisto yhdistävät toimintansa 1.1.2017 lähtien. Kredun osalta yhdistyminen Seurakuntaopistoon koskee ainoastaan ammatillista koulutusta.

Yhdistymisen myötä kaikki Lapuan kristillisen opiston työntekijät sekä osa Kredun henkilökunnasta siirtyy vanhoina työntekijöinä Kirkkopalvelut ry:n palvelukseen. Oppilaitoksen toimintaa Lapualla ja Uusikaarlepyyssä jatketaan ja kehitetään valtakunnallisesti toimivan Seurakuntaopiston uusina kampuksina.

─ Osana ammatillisen koulutuksen reformia valtio tulee tiukentamaan koulutuksen järjestämisen ehtoja. Koen, että koulutuksen järjestäjiä ohjataan arvioimaan omia mahdollisuuksiaan toimia ja samalla kannustetaan järjestäjiä fuusioihin. Tätä taustaa vasten olen vakuuttunut siitä, että Kirkkopalvelut ja kanssamme integraatioprosesseissa mukana olleet koulutuksen järjestäjät ovat tehneet oikeita valintoja, Seurakuntaopiston rehtori Helena Ahonen sanoo.

─ Lapuan kristillinen opisto on maamme vanhin herännäisopisto. Yhdistymällä Seurakuntaopistoon haluamme olla mukana vahvistamassa kristillisiin arvoihin pohjautuvan koulutuksen tulevaisuutta Suomessa sekä vastata joustavammin opiskelijoiden ja työelämän uudistuviin tarpeisiin, rehtori Simo Ikola Lapuan kristillisestä opistosta kertoo.

─ Osana suurempaa kokonaisuutta meillä on paremmat mahdollisuudet toimintamme kehittämiseen ja uudistumiseen. Tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan uusia koulutusmahdollisuuksia ruotsinkielisille opiskelijoille Länsi-Suomessa sekä vastaavasti viemään osaamistamme erityisesti pääkaupunkiseudulle, sanoo Kredun rehtori Hans Boije.

Laajeneva Seurakuntaopisto vahvistaa kouluttautumismahdollisuuksia erityisesti kasvatusalan ammatteihin sekä tarjoaa yhä monipuolisempaa lisäkoulutusta humanistisen ja kasvatusalan ammattilaisille. Lapuan kristillinen opisto, Kredu sekä Seurakuntaopisto tunnetaan myös kansanopistoina. Kaikilla oppilaitoksilla on laajat yhteistyöverkostot eri koulutuksenjärjestäjien kanssa niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita integraatioon liittyvään tiedotustilaisuuteen keskiviikkona 7.12.2016 klo 13 Lapuan kristillisen opiston Tammisaliin (Siiriläntie 11, 62100 Lapua).

Lisätiedot:

Hans Boije, rektor, Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby (Kredu), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 362 0893

Seurakuntaopisto on Kirkkopalvelut ry:n ylläpitämä yksityinen, monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tuottaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille, kirkon ja yhteiskunnan eri tehtäviin, täydennyskoulutusta aikuisille sekä monipuolisia koulutusvaihtoehtoja työyhteisöille. Seurakuntaopiston kampukset sijaitsevat Pieksämäellä, Ruokolahdella ja Järvenpäässä sekä 1.1.2017 alkaen Lapualla ja Uusikaarlepyyssä. Opintokeskuksensa kautta Seurakuntaopisto järjestää koulutusta kaikkialla Suomessa. Opiskelijoita Seurakuntaopistolla on noin 2 000. Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö sekä hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja. Kirkkopalvelujen tytäryhtiö Kotimaa Oy on monipuolinen viestintätalo sekä seurakuntien ja kuluttajien palveluyritys.

Lapuan kristillinen opisto on Etelä-Pohjanmaalla Lapualla toimiva herännäishenkinen kansanopisto. Oppilaitosta ylläpitää kannatusyhdistys. Toiminta keskittyy kasvatus- ja opetusalan opintoihin ja valmentavaan sekä maahanmuuttajille suunnattuun koulutukseen: Lisäksi opistolla on monipuolista kansanopiston kurssitoimintaa. Vuosittain opistolla opiskelee noin 200 opiskelijaa.

Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby (Kredu) on Pohjanmaalla, Uusikaarlepyyssä sijaitseva herätysliikkeisiin sitoutumaton ruotsinkielinen kansanopisto. Tällä hetkellä Kredussa voi opiskella mm. Lapsi- ja perhetyön perustutkinnon sekä Suntion ammattitutkinnon. Opistolla järjestetään myös valmentavaa ja maahanmuuttajille suunnattua koulutusta sekä kansanopiston kursseja ja leirejä. Ammatillisen koulutuksen opiskelijoita Kredussa on tällä hetkellä vuosittain noin 60.