Tiedote 30.8.2017

Kirkkopalvelujen ylläpitämä Lastenkoti Ruusu Pieksämäellä täyttää 15 vuotta. Synttäreitä juhlitaan Veturitorilla Pieksämäellä 6.9.2017 klo 15–18 Meet & Greet -hengessä. Pieksämäkeläisille nuorille suunnatussa avoimessa tapahtumassa tubettaja Mikirotta tapaa fanejaan ja räppäri Ville Nurminen räppää elämästä. Riimiensä välissä hän kertoo omista kokemuksistaan koulukiusattuna ja lastenkotinuorena.

Beathill Youngsters: Pysytään raiteilla -nimellä kulkeva tapahtuma on ilmainen ja suunnattu noin 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Pieksämäen kaupungin ja paikallisten yritysten ja järjestöjen kanssa. DJ viihdyttää väkeä ja erilaisista toimintapisteistä löytyy monenmoista tekemistä. Pientä purtavaa tarjoaa Moilas Oy. Tapahtumassa on mukana myös Etelä-Savon oma Konstaapeli Reinikainen.

Lastenkoti Ruusun toiminta alkoi Pieksämäellä syksyllä 2002. Lastenkodissa on kaikkiaan 13 asiakaspaikkaa kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille. Lastenkoti Ruusu on osa Kirkkopalvelujen lasten ja perheiden palvelukokonaisuutta, johon lukeutuvat myös Pieksämäen Naarajärvellä sijaitseva Perhekuntoutus Ruusu ja avopalvelujen toimipisteet Pieksämäellä, Mikkelissä ja Jyväskylässä. Palvelukokonaisuus työllistää kaikkiaan lähes 40 työntekijää.

Kuluvan syksyn aikana Ruusun palveluista tulee osa VALONA-hyvinvointipalveluja. Vain nimi muuttuu, omistajuus ja kaikki toiminta jatkuu entisellään. Lapsi- ja perhepalvelujen lisäksi VALONA-hyvinvointi tarjoaa hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille.

Lisätiedot tapahtumasta ja Lastenkoti Ruusun toiminnasta:

Lapsi- ja perhepalvelujohtaja Susanna Pirttiaho,

www.ruusu-lastensuojelu.fi