Sisälähetystä jo lähes 110 vuotta

Suomen Kirkon Sisälähetysseura perustettiin Sortavalaan vuonna 1905 samana vuonna Raamattutalon kanssa. Sisälähetysseuran perustaja rovasti Otto Aarnisalo halusi soveltaa uusia diakoniasta nousevia ajatuksia Suomen oloihin. Sortavalassa sijainnut Diakonissalaitos siirtyi vuonna 1906 Sisälähetysseuran omistukseen.

Sisälähetystyön keskeinen tehtävä on ollut - ja on yhä - lähimmäisen auttaminen. Tämä näkyi koko viime vuosisadan ajan sananjulistuksena, kasvatuksena ja koulutuksena, huoltolaitosten rakentamisena sekä Raamattujen kustantamisena.

Sotien jälkeen seuran uudeksi keskuspaikaksi tuli Pieksämäki, ja 1960-luvulla sen keskustoimisto siirtyi Helsinkiin.

Sisälähetysseuran työ jatkuu Kirkkopalveluissa, joka muodostettiin vuonna 2001 Sisälähetysseurasta ja Suomen Kirkon Seurakuntatoiminnan Keskusliitosta.

Yhdistyksen päätösvaltaa käyttävät jäsenet yhdistyksen kokouksessa. Hallintoa hoitaa yhdistyksen vuosikokouksen neljäksi vuodeksi kerrallaan valitsema hallitus.

Suomen Kirkon Sisälähetysseura ry:n hallitus
2013 - 2017

Johtaja Antti Lemmetyinen, Espoo  pj.
Henkilöstöpäällikkö Anu Lajunen, Jyväskylä
Hiippakuntadekaani Ouri Mattila, Mikkeli
Toimitusjohtaja Inkeri Ruuskanen, Tampere
Hallintojohtaja Markku Salmi, Mikkeli
DI Sari Hintikka-Varis, Rautalampi

PivlnLastenkoti

...ja aatteesta kumpuava työ jatkuu!

Sislhetysseuran_ty_jatkuu_Kirkkopalveluissa

Kirkkopalvelujen sosiaalisen ja diakonisen palvelujen yksiköt jatkavat Sisälähetysseuran työtä niiden ihmisten parissa, joiden toivo on usein heikkoa. Toimintakirjo ulottuu vanhus- ja riippuvuustyöstä kehitysvammaisten koulutukseen sekä viime vuosina erityisen voimakkaasti kasvaneeseen lastensuojelu- ja perhetyöhön.

Katso lisää toimintayksiköittemme omilta sivuilta:
Lapsi- ja perhepalvelukeskus Ruusu
Kehittämiskeskus Tyynelä
Koivurannan palvelukeskus

Lämmin kiitos testamenttilahjoituksista, joiden tuki ohjataan sosiaalisen ja diakonisen työmme eteenpäinviemiseksi.

Sisälähetysseura on kanava Kirkkopalvelujen monipuolisen työn tukemiseen - jäsenyys kannattaa!

Kysy lisää:

Ilkka Mattila