Kaikille kone -kampanja tempaisee Kasmirin virtuaalikonsertilla Tavastialta

Kaikille kone -hyväntekeväisyyskonsertti pidetään 24.11. klo 20 alkaen Tavastialla Helsingissä yhteistyössä Radio Novan kanssa. Artistina konsertissa on Kasmir ja juontajana Esko Eerikäinen. Koronaepidemian vuoksi konsertti toteutetaan striimattuna. Konsertilla kerätään rahavaroja tietokoneiden hankkimiseksi vähävaraisille koululaisille ja opiskelijoille Kotimaanavun kautta.

Kaikille kone -kampanjan tavoitteena on varmistaa, ettei kukaan jää opinnoissaan jälkeen tietokoneen puutteen vuoksi. Opetushallituksen selvityksen mukaan keväällä 2020 noin 10 000 koululaiselta puuttui tietokone. Kaikille kone -kampanja on lahjoittanut jo yhteensä 2785 konetta niitä tarvitseville. Tuhansilla koululaisilla koneen puute hankaloittaa opiskelua edelleen. Konsertin lahjoitustuotoilla Kotimaanapu hankkii hyväkuntoisia koneita lahjoitettaviksi koululaisille ja opiskelijoille.

”Tuotantotiimimme tarttui mielellään Kotimaanavun tarjoukseen striimata Kaikille kone -kampanjan hyväntekeväisyyskonsertti Radio Novan alustalla. Tärkeä aihe puhuttaa toimittajiamme myös muilla radiokanavillamme. Juontaja Esko Eerikäinen on ihan messissä varojen keräämiseksi vähävaraisten koululaisten opintoihin kotioloissa, kertoo Bauer Median myyntipäällikkö Harri Holmström.

Kampanjassa on vapaaehtoisvoimin mukana joukko teknologiayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. Tänä syksynä kampanjaa kannattelevat Bauer Media, 3 Step IT, Avalon, DB Schenker, Posti ja Kotimaanapu. Lisäksi Tukikummit-säätiö, Opetushallitus ja Kuntaliitto tukevat kampanjaa.

”Yhteistyöllä kampanjaan sitoutuneiden organisaatioiden kanssa toimitamme käytettyjä kannettavia tietokoneita niitä tarvitseville oppilaille. 3 Step IT on ollut mukana Kaikille kone -kampanjassa sen alusta alkaen vuodesta 2015. Kasmirin konsertti on mainio tapa kerätä rahavaroja yrityksiltä ja yksityisiltä tarvittavien lisäkoneiden hankkimiseen”, kertoo 3 Step IT:n toimitusjohtaja Mika Enberg.

Käytännössä yrityskäytöstä poistuvat, hyväkuntoiset koneet kerätään, jonka jälkeen lahjoitetut laitteet kulkevat DB Schenkerin kyydillä 3 Step IT:lle tietoturvattaviksi. Tämän jälkeen laitteet lähtevät lahjoitusvaroilla hankituin käyttöjärjestelmälisenssein varustettuina Postin kuljettamina paikallisille yhteistyökumppaneille, jotka jakavat laitteet niitä tarvitseville. Kotimaanapu ohjaa tietokoneita kaikkein vähävaraisimmille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille yhteistyössä seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kanssa.

”Yli 100 000 suomalaislasta kasvaa perheessä, jossa toimeentulo jää laskennallisen köyhyysrajan alapuolelle. Voimme kaikki yhdessä olla varmistamassa, ettei yksikään nuori putoa kyydistä puuttuvien opiskeluvälineiden vuoksi”, vetoaa tuottaja Ilkka Kalmanlehto Kotimaanavusta.

Kaikille kone -kampanja käynnistyi alun perin jouluna 2015, jolloin pelialan tekijät saivat idean kerätä yrityksiltä käytettyjä tietokoneita oppilaille, joilla ei muuten ole varaa sellaisia hankkia. Kaikille kone -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kasmirin konsertissa tiistaina 24.11. klo 20 haastatellaan kampanjaan sitoutuneiden yritysten edustajia, kerrotaan kampanjan etenemisestä ja videotervehdyksen lähettää lahjoituskoneen saanut. Konserttistriimi löytyy Radio Novan nettisivuilta, osoitteesta radionova.fi/kaikillekone. Kasmir on palkittu ja vetovoimainen artisti, jonka sooloura lähti nousuun Vadelmavene-hitin kautta.

Lahjoitukset voi tehdä kaikillekone.fi -sivuston kautta. Konsertin aikana lahjoitetaan MobilePaylla numeroon 10103. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille, sitä käyttää jo yli 1,5 miljoonaa suomalaista.

#kaikillekone #kaikillekonekasmir www.kaikillekone.fi

Kuvapankki: www.kaikillekone.fi/medialle

Lisätietoa:

Kati Lindholm

markkinointi- ja viestintäjohtaja
3 Step IT Oy
+358 40 5436978
kati.lindholm@3stepit.com

Harri Holmström

myyntipäällikkö
Radio Nova/ Bauer Media
+358 050 67151
harri.holmstrom@bauermedia.fi

Ilkka Kalmanlehto

tuottaja
Kotimaanapu
+358 50 330 9308
ilkka.kalmanlehto@kirkkopalvelut.fi

Leena Piirto

viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut
+358 40 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi

3 Step IT Oy: Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme toimimaan vastuullisemmin. 3 Step IT on suomalainen, kansainvälisesti yli 20 vuotta toiminut IT-laitteiden elinkaaren hallintaan erikoistunut edelläkävijäyritys. Kokonaispalvelumme avulla asiakkaat voivat hallita it-laitteiden rahoitusta, käyttöä ja uusimista kustannustehokkaasti, läpinäkyvästi ja ympäristöystävällisesti. Olemme voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä konserni, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 682 miljoonaa euroa. Meillä on tytäryhtiöitä 10 maassa ja palveluksessamme on noin 400 työntekijää. Viihtyisä ja moderni pääkonttorimme sijaitsee Ruoholahdessa. www.fi.3stepit.com

Kotimaanapu auttaa nopeasti apua tarvitsevia kaikkialla Suomessa. Kotimaanavulle suunnatut rahalahjoitukset ohjataan tarvitseville evankelisluterilaisen kirkon diakoniatyön kautta. Kotimaanapu on yksi Kirkkopalvelujen palveluista. Kirkkopalvelut on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kirkkopalvelut tarjoaa Seurakuntaopistossa koulutusta 3500 opiskelijalle ja Valona-hyvinvoinnissa varhaiskasvatus-, lastensuojelu- ja vanhuspalveluja. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi -palvelut. Lisäksi järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkkotoimintaa. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys. Kirkkopalvelut työllistää 412 työntekijää, sen jäseninä on 318 seurakuntaa ja 81 järjestöä. Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2019 oli 38,1 miljoonaa euroa. www.kotimaanapu.fi