Kirkkopalvelut tukee jäsenseurakuntiaan koronaepidemian aikana

TIEDOTE KIRKKOHERROILLE 17.3.2020

Koronaepidemian aikana haluamme muistuttaa Kirkkopalvelujen jäseniä verkkopalveluistamme, jotka palvelevat tehokkaasti sekä seurakuntia että erityisesti seurakuntien jäseniä.

Kotimaanavun paikalliskeräykset

Vallitsevan tilanteen vuoksi olemme päättäneet tukea diakoniatyötä avaamalla kaikille jäsenseurakunnillemme mahdollisuuden toteuttaa Kirkkopalvelujen hallinnoiman rahankeräysluvan turvin Kotimaanavun paikalliskeräyksiä, jotka tehdään diakonisiin tarkoituksiin vähävaraisten tai muutoin vaikeuksissa olevien ihmisten auttamiseksi. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen seurakunnat voivat ilman normaalia liittymismaksua käynnistää paikallisia rahankeräyksiä Kotimaanavun verkkosivujen ja tekniikan avulla. Maksuton kokeilu on tämänhetkisen päätöksen mukaisesti voimassa ainakin 31.5.2020 saakka.

Tiedustelut: info@kotimaanapu.fi

Vapaaehtoistyo.fi

Koronaepidemian jatkuessa ja mahdollisesti pahetessa ihmisten tuen tarvetta on vaikea ennakoida. On mahdollista, että julkisten palvelujen ja seurakunnan diakoniatyön resurssit eivät kykene vastaamaan olemassa olevaan avun ja tuen tarpeeseen. Vaikeassa tilanteessa kansalaistoiminta ja naapuriapu ovat korvaamattomia. Muistutamme seurakuntia Vapaaehtoistyö.fi -palvelustamme, jonka avulla avun tarvitsija ja vapaaehtoinen auttaja voidaan linkittää toisiinsa. Vapaaehtoistyön peruspalvelut ovat maksutta jäsenseurakuntiemme käytettävissä.

Tiedustelut: asiakaspalvelu@vapaaehtoistyo.fi

Ruoka-apu.fi

Helmikuussa käynnistämämme Ruoka-apu.fi-palvelu on tehokas kanava seurakuntien ruoka-aputoiminnoista tiedottamiseen avuntarvitsijoille. Jos seurakuntasi ei ole vielä rekisteröitynyt mukaan palveluun, löydät Ruoka-apu.fi-verkkosivun etusivun ”hampurilaisesta” kohdan: Kirjaudu/Hae tunnuksia, minkä kautta voit tilata käyttäjätunnukset. Siten seurakuntasi pääsee ilmoittamaan ruoka-apupalvelunsa valtakunnallisilla verkkosivuillamme. Palvelu on maksuton.

Moni ruoka-avun järjestäjä on keksinyt sovellettuja toimintatapoja tarjotakseen apua myös epidemia-aikana. Esimerkiksi asiointi ajanvarauksella tai valmiiksi pakattujen kassien jakaminen vähentävät lähikontaktien määrää ja helpottavat hygieniasta huolehtimista. Mikäli ruoka-aputapahtumiin tulee muutoksia epidemian vuoksi, tiedot voidaan päivittää ilmoituksiin Ruoka-apu.fi-palvelussa.

Tiedustelut: info@ruoka-apu.fi