Kirkon tapahtumaviikonloppu kokosi 10 000 aurinkoiseen Jyväskylään

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteinen tapahtumaviikonloppu Jyväskylässä kokosi paikalle varovaisestikin arvioiden tavoitellut 10 000 kävijää. Erityisesti kirkon ja yhteiskunnan tilanteeseen ja arvoihin liittyvät keskustelut sekä monipuolinen kulttuuriohjelma kiinnostivat yleisöä. Striimattua ohjelmaa seurasi tuhansia katsojia.

”Mielestäni viikonlopun ohjelmissa rakennettiin sellaista yhteyttä, jota yhteiskunnassa ja kirkossa juuri tällä hetkellä tarvitaan. Osallistujia oli nähdäkseni jopa enemmän kuin osasimme odottaa. Tähän liittyvä harmillinen piirre oli, että osaan ohjelmista kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan”, Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala kertoo. ”Jyväskylän kaupungin, Yläkaupungin Yö -tapahtuman ja Järvi-Suomen Partiolaisten kanssa tehty yhteistyö olivat erityisiä ilonaiheita.”

 

Emerituspiispa Eero Huovisen ja Björn Wahlroosin keskustelu elämästä, taloudesta, Suomesta ja Jumalasta sekä etukäteen laajaa kohua herättänyt piispa Teemu Laajasalon, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja koomikko Joonas Nordmanin keskustelu sananvapaudesta ja sen rajoista olivat Kirkkopäivien ehdottomia yleisömagneetteja.

 

Myös Yläkaupungin Yö -tapahtuman kanssa yhteistyössä järjestetty, Olavi Uusivirran tähdittämä Yhteisvastuu-hyväntekeväisyyskonsertti ja sunnuntainen juhlamessu vetivät yli 2 000 hengen juhlateltan täyteen. Lounaispuisto täytettiin yhteislaululla keskisuomalaisten kuorojen tahdittamana. Kotimaanavun ja Jyväskylän alueen ruoka-aputoimijoiden vähävaraisille suunnatussa, hyvän musiikin tahdittamassa soittoruokalassa ilmaista lounasta nautittiin noin 200 ruokailijan voimin.

 

”Koko maailma tuli Jyväskylään 30 Lähetysseuran kumppanin edustajan myötä. Lähetystyöhön siunattiin 15 työtekijää, eri alojen ammattilaisia, jotka lähtevät työhön Aasiaan, Lähi-Itään, Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Lähetysjuhlilla puhuttiin erityisesti kolmesta teemasta: sananvapaudesta, ilmastonmuutoksesta ja naisten asemasta. Nuoret olivat aktiivisesti rakentamassa tapahtumaa. Heidän osallistumisensa huipentui jo perinteeksi muodostuneessa tulevan kesän isosten siunaamisessa”, Suomen Lähetysseuran kotimaantyön johtaja Satu Kantola koostaa viikonlopun tapahtumia.

 

”Saamamme yleisöpalaute on ollut kokonaisuudessaan hyvin positiivista. Mielestäni onnistuimme luomaan tapahtuman teeman mukaisesti monipuolisia kohtaamisia tuttujen ja tuntemattomien sekä eri lailla uskovien ja ajattelevien ihmisten välille. Tila ei jäänyt tyhjäksi kirkonpenkeissä eikä sydämessä”, tapahtuman koordinoinnista vastannut kehityspäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalveluista sanoo.

 

Kirkkopäivien uutisvirta on selattavissa Kotimaa24:n sivuilla. Kuvia tapahtumasta löytyy Kirkkopalvelujen kuvapankista. Tunnelmia ja elämyksiä myös Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien sekä Jyväskylän seurakunnan some-kanavissa, @kirkkopaivat, @jyvaskylan_seurakunta, @suomenlahetysseura. Striimatut Kirkkopäivien ohjelmat ovat nähtävissä Kirkon kanavalla.

 

 

Seuraavat Kirkkopäivät järjestetään Oulussa toukokuussa 2021.

Lisätiedot:

Jari Kupiainen, kehityspäällikkö, Kirkkopalvelut ry
p. 040 355 1614, jari.kupiainen@kirkkopalvelut.fi

Arto Viitala, kirkkoherra, Jyväskylän seurakunta,
p. 0400 540 490, arto.viitala@evl.fi

Satu Kantola, kotimaantyön johtaja, Suomen Lähetysseura
p. 044 7277 410, satu.kantola@suomenlahetysseura.fi

Painokelpoinen iso tiedosto 12 MB