Lastenkoti Valonassa tulipalo – henkilövahingoilta vältyttiin

Lastenkoti Valonassa Pieksämäellä oli perjantai-iltana 26.3. tulipalo. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Lastenkodin kiinteistö kärsi savu- ja nokivahinkoja, minkä vuoksi asukkaat ja henkilöstö on siirretty väistötiloihin.

”Olemme huojentuneita, ettei tulipalo aiheuttanut vahinkoa lastenkodissa asustaville nuorillemme tai työntekijöillemme. Valitettavasti kuitenkin paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Asian selvitystyö käynnistyy välittömästi”, kertoo Valona-hyvinvoinnin palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvassa Lastenkoti Valonassa on kaikkiaan 13 asiakaspaikkaa kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille.

Asiasta saatiin tieto myöhään perjantai-iltana, minkä jälkeen asukkaat ja henkilöstö siirrettiin välittömästi väistötiloihin. Noki- ja savuhaittojen takia toiminta jatkuu toistaiseksi väistötiloissa.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
+358 40 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi

Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö, hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja sekä hyväntekeväisyystoimija. Kirkkopalvelut tarjoaa Seurakuntaopistossa ammatillista koulutusta vuosittain 3500 opiskelijalle. Seurakuntaopisto on Suomen suurin vapaan sivistystyön tarjoaja, jonka lyhytkursseihin osallistuu tuhansia opiskelijoita vuosittain. Päiväkoti Valona toimii Järvenpäässä ja lastenkoti Valona Pieksämäellä. Valona Vanhuspalvelut tarjoaa tehostetun palveluasumisen hoitopaikkoja ikäihmisille Pieksämäellä. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu.fi-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi -palvelut. Järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys. Kirkkopalvelut ry työllistää 352 työntekijää ja sen jäseninä on 318 seurakuntaa ja 81 järjestöä. Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2020 oli runsaat 32 miljoonaa euroa. www.kirkkopalvelut.fi