Perhekuntoutus Valona muuttaa uusin tiloihin

Tiedote 4.6.2018

Pieksämäen Naarajärvellä vuodesta 2011 saakka toiminut Perhekuntoutus Valona muuttaa elokuussa Pieksämäen kaupunkikeskustan läheisyyteen, Seurakuntaopiston kampukselle, osoitteeseen Huvilakatu 31.

Toiminta nykyisissä tiloissa päättyy juhannuksena ja yksikkö on suljettuna heinäkuun. Uusissa toimitiloissa toiminta käynnistyy elokuun puolivälissä. Toiminta on entiseen tapaan laitosmuotoista, ympärivuorokautista perhekuntoutusta. Asiakaspaikkojen määrä vähenee nykyisestä seitsemästä perhepaikasta neljään. Henkilöstö koostuu yksikön johtajasta, vastaavasta ohjaajasta, sairaanhoitaja-terapeutista ja kolmivuorotyötä tekevistä ohjaajista.

Tulevat tilat mahdollistavat sen, että perheet asuvat omissa asunnoissaan rivitaloyhteisössä. Yksikössä on myös työskentely- sekä oleskelutiloja. Kampusalueen harraste- ym. tilat sekä ympäristön liikunta- ja kulttuuripalvelut ovat yksikön ja sen asiakkaiden hyödynnettävissä. Myös yhteistyö Valona-hyvinvoinnin muiden palveluyksiköiden kesken lisääntyy entisestään, kun kaikki toimintayksiköt sijaitsevat samalla kampusalueella.

Varsinainen kuntoutustoiminta keskittyy jatkossakin perheiden arjen pulmien ja kasvatushaasteiden ratkaisemiseen sekä perhetilanteen arviointiin ja sen pohjalta toteutettavaan kuntoutukseen. Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat myös keskeisiä elementtejä Perhekuntoutus Valonan toiminnassa.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
Lapsi- ja perhepalvelujohtaja, YTM, eMBA
p. 040 529 6699

valonahyvinvointi.fi

Valona Lapsi- ja perhepalvelut
Huvilakatu 31
76130 Pieksämäki

Valona-hyvinvointi on osa Kirkkopalvelut-kokonaisuutta.