Pidä huolta -konsertti tapahtuma-alalle kutsuu tapahtumien ystävät osoittamaan tukensa alan tekijöille perjantaina 7.5. kello 21

Tapahtumateollisuus ry järjestää Pidä huolta -konsertin tapahtuma-alalle, jonka Yle välittää TV 2:lla ja Areenassa perjantaina 7.5. kello 21-23. Konsertilla tuetaan koronaepidemian vuoksi pahoin kärsinyttä tapahtuma-alaa ja nostetaan esille alan ammattilaisten tarinoita.

Tavastia-klubilta suorana välitettävässä konsertissa esiintyvät mm. Anssi Kela, Yeboyah, Maija Vilkkumaa, J. Karjalainen, Behm, Gasellit ja Jesse Markin. Illan aikana kuullaan myös tapahtuma-alan ammattilaisten tarinoita poikkeuksellisen koronavuoden keskeltä. Samalla luodaan toivoa tulevaan ja siihen aikaan, kun pääsemme taas kohtaamaan toisemme turvallisesti konserteissa, urheilukatsomoissa, messuilla ja markkinoilla. Konsertin juontaa YleX:n Anne Lainto.

– Työt kielletty -keräys auttaa yhteiskunnan turvaverkkojen läpi pudonneita tapahtuma-alan ammattilaisia. Apua voi hakea kuka tahansa tapahtumien parissa normaalisti työskentelevä ja koronakriisin vuoksi taloudellisiin ongelmiin joutunut ihminen. Vaikka tapahtumia päästään pikkuhiljaa avaamaan kestää vielä kuukausia, ennen kuin alan ammattilaisten toimeentulo palautuu, kertoo Tapahtumateollisuuden johtaja Kati Kuusisto.

– Monet ovat joutuneet taloudellisesti todella vaikeaan tilanteeseen, tukien ulkopuolelle. Mutta nyt kohdistetaan valoa heihin, jotka normaalisti jäävät pimentoon, kertoo konsertissa esiintyvä Anssi Kela.

Kotimaanapu vie avun perille

Tapahtuma-alan kriisin vuosipäivänä 12.3.2021 käynnistetty Tapahtumateollisuuden ja Kotimaanavun järjestämä Työt kielletty -keräys on kerännyt lahjoituksia jo lähes 100 000 euroa. Konkreettista apua Kotimaanapu on vienyt perille jo yli 20 000 euron edestä. Avun tarve on edelleen akuutti. Työt kielletty -keräykseen voi lahjoittaa osoitteessa www.kotimaanapu.fi

– Kotimaanavun keräyksellä tuetaan koronaepidemian takia taloudelliseen ahdinkoon joutuneita tapahtuma-alan ihmisiä ja heidän perheitään. Kaikkien avunsaajien tilanne selvitetään ensin paikallisen ammattilaisen toimesta. Nyt jokaisella on mahdollisuus toimia äänettömän hädän puolesta, sanoo Kotimaanavun tuottaja Ilkka Kalmanlehto.

Tapahtumateollisuus ry on tapahtumaelinkeinon valtakunnallinen keskusjärjestö. Tapahtumateollisuus edustaa ammattimaisia tapahtumajärjestäjiä, tapahtumapaikkoja, tapahtumatekniikan ja -rakenteiden palveluita, tapahtumien lipunmyynti-, esiintyjä-, turvallisuus- ja cateringpalveluita, tapahtumamyyjiä sekä muita tapahtumille suunnattuja palveluja, suunnittelua ja konsultointia.
www.tapahtumateollisuus.fi

Kotimaanapu auttaa nopeasti apua tarvitsevia kaikkialla Suomessa. Kotimaanavulle suunnatut rahalahjoitukset ohjataan tarvitseville kirkon diakoniatyön kautta. Kotimaanapu on yksi Kirkkopalvelujen palveluista. Kirkkopalvelut on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kirkkopalvelut työllistää 430 työntekijää, sen jäseninä on 316 seurakuntaa ja 81 järjestöä. Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2020 oli 32,1 miljoonaa euroa.
www.kotimaanapu.fi

#tyotkielletty #tapahtumateollisuus #kotimaanapu

Lisätiedot:
Maria Sahlstedt
040 147 0693
maria.sahlstedt@tapahtumateollisuus.fi
Johtaja, vaikuttaminen & viestintä
Tapahtumateollisuus ry

Ilkka Kalmanlehto
050 330 9308
ilkka.kalmanlehto@kotimaanapu.fi
Tuottaja
Kotimaanapu