Valona Vanhuspalveluissa ei uusia menehtyneitä koronavirukseen

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä ei viimeisen viikon aikana ole menehtynyt vanhuksia koronavirukseen. Pieksämäen kaupungin ylläpitämä COVID19-osasto ajettiin alas joulunpyhinä.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä ei viimeisen viikon aikana ole menehtynyt yksikään vanhus koronavirustartunnan takia.

”Iloksemme voimme todeta, ettei yksikössämme ole uusia koronaan liittyviä kuolintapauksia ja tartunnan saaneet asukkaamme ovat toipumassa. Pieksämäen kaupungin hoitohenkilökunnasta viimeiset lopettivat työskentelynsä meillä tänään, ja nyt asukkaitamme palvelevat omat työntekijämme”, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40. Korovirukseen aiemmin menehtyneitä yksikössä on kaikkiaan seitsemän.

Valona Vanhuspalveluissa toimi 9.12. alkaen Pieksämäen kaupungin terveydenhuollon yksikkö, jossa hoidettiin koronavirukseen sairastuneet asukkaat. Lisäksi kaupunki tuki Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita siten, että henkilökuntavajetta paikattiin kaupungin hoitohenkilökunnalla ja hoitotyötä johti kaupungin nimeämä vastuusairaanhoitaja.

Pieksämäen kaupunki testasi Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja työntekijät yhteensä kahdeksan kertaa 4.12. alkaen. Viimeinen testaus tehtiin 22.12. Kaupunki ei toistaiseksi ole suunnitellut Valonan asukkaiden ja henkilökunnan testaamista.

Valonan Vanhuspalvelujen omaisia palvelleet omaispuhelimet lopettavat toimintansa tämän päivän jälkeen. Omaiset voivat jatkossa ottaa yhteyttä normaaliin tapaan Valonan eri osastoille. Pieksämäen seurakunnan keskusteluapupuhelin on auki Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten uudenvuodenaattoon asti.

Tiedotamme Valona Vanhuspalvelujen koronatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 11.1. noin klo 17.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
040 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi

Leena Piirto
viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut
040 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi