Valona Vanhuspalveluissa on koronavirustartunnan nyt saanut 18 asukasta ja 24 työntekijää

Valona Vanhuspalveluissa Pieksämäellä on tänään perjantaina todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa asukkaalla ja yksi uusi tartunta työntekijällä. Asukkaat ovat tilanteeseen nähden hyväkuntoisia. Valona Vanhuspalvelut ja Pieksämäen seurakunta avasivat tänään keskustelupuhelimet omaisille ja henkilökunnalle.

”Yhdessä Pieksämäen kaupungin kanssa olemme tällä viikolla tehneet hartiavoimin töitä. Näyttää siltä, että toimenpiteet ovat olleet oikeansuuntaisia. Tämän totesivat myös Itä-Suomen Aluehallintoviraston viranomaiset käydessään tänään Pieksämäellä. Valitettavasti saimme kuitenkin tiedon kolmesta lisätartunnasta eilisen tartunnattoman päivän jälkeen. Ilahduttavaa on, että tiedonkulku testien tuloksista on nopeutunut”, tiivistää tämänhetkisiä tunnelmia Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön tänään avaamassa omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10 – 15. Puhelinpäivystyksestä vastaavat karanteenissa olevat hoitajat. Omaispuhelimeen voi soittaa ja kysyä kuulumiset oman läheisensä voinnista.

Pieksämäen seurakunnassa avattiin tänään keskusteluapupuhelin Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten. Puhelimesta saa päivystävän papin kiinni. Seurakunnasta on myös varattu tila keskusteluja varten. Siten keskustelut voidaan käydä puhelimitse tai kasvotusten.

”Tarjoamme omaisille ja henkilökunnalle mahdollisuutta luottamukselliseen keskusteluapuun, jossa on tilaa kaikille tämän kriisitilanteen aiheuttamille kysymyksille”, sanoo Pieksämäen seurakunnan kirkkoherra Matti Pehkonen.

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin torstaina 3.12. Kuusi tartuntaa työntekijöillä todettiin keskiviikkona 9.12., ja tänään 11.12. yksi työntekijätartunta.

Asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta maanantaina 7.12. Kuudesta asukastartunnasta saatiin tieto keskiviikkona 9.12. Tänään perjantaina varmistui kaksi asukastartuntaa.

Asukkaiden omaisia on informoitu asiasta.

Pieksämäen kaupunki on testannut Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja henkilökunnan 4.12., 6.12., 8.12. ja 10.12. Pieksämäen kaupunki tulee testaamaan koko henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä. Seuraava testaus on huomenna lauantaina.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Valona vanhuspalveluissa käynnistettiin keskiviikkona kaupungin toimesta terveydenhuollon yksikkö, jossa hoidetaan koronavirukseen sairastuneet asukkaat. Lisäksi kaupunki tukee Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita siten, että henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla ja hoitotyötä johtaa kaupungin nimeämä vastuusairaanhoitaja.

Valona Vanhuspalvelujen ja Pieksämäen seurakunnan keskustelupuhelimet

Valona Vanhuspalvelujen omaispuhelimen numero on 020 754 2222. Puhelut ovat sallittuja ainoastaan ikäihmisten omaisille. Päivystäjät selvittävät asioita parhaansa mukaan ja soittavat takaisin. Asian selvittäminen voi ottaa aikaa, sillä itse yksikössä on todella kiire.

Pieksämäen seurakunnan päivystävän papin numero on 044 737 2219. Tämä numero on tarkoitettu ainoastaan Valona Vanhuspalvelujen asukkaiden omaisille ja henkilökunnalle.

Kirkkopalvelut tiedottaa Valona Vanhuspalvelujen koronatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 14.12.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
040 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi

Leena Piirto
viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut
040 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi