Valona Vanhuspalveluissa vain yksi uusi koronatartunta työntekijällä, ei uusia asukastartuntoja

Koronavirustartunnan on saanut nyt 19 asukasta ja 26 työntekijää. Maanantain 14.12. vastaisena yönä menehtyi ensimmäinen koronaa sairastanut asukas.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä on entisten tartunnan saaneiden lisäksi yksi työntekijä saanut koronavirustartunnan. Asukkaat ja työntekijät testattiin eilen.

”Tilanne Valonan asumispalveluyksikössä noudattelee koronavirukselle tyypillisiä taudinkuvia ja -kulkuja. Osa potilaista on viime viikkoa selvästi huonommassa kunnossa, mutta osa on edelleen hyvävointisia. Kaupungin terveydenhuollon yksikössä Valonassa arki on lähtenyt rullaamaan hyvin,” Pieksämäen kaupungin vt. ylilääkäri Aino Rubini sanoo.

”Asumispalveluyksikössämme on haastavasta koronatilanteesta huolimatta hieno yhteen hiileen puhaltamisen henki päällä. Kaiken keskiössä on koko ajan paras mahdollinen hoito asukkaillemme”, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Valona Vanhuspalveluissa todettiin maanantain 14.12. vastaisena yönä ensimmäinen koronavirustartunnasta aiheutunut kuolemantapaus asumispalveluyksikön asukkaalla. Yksityisyydensuojan takia emme kerro tapauksista enempää.

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin 3.12. Viimeinen tartunta työntekijällä todettiin tiistaina 15.12.

Asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta maanantaina 7.12. Viimeinen asukastartunta todettiin sunnuntaina 13.12.

Pieksämäen kaupunki on testannut Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja henkilökunnan 4.12., 6.12., 8.12., 10.12., 12.12. ja 14.12. Pieksämäen kaupunki testaa Valonan asukkaat ja henkilökunnan seuraavan kerran torstaina 17.12.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Valona Vanhuspalveluissa käynnistettiin keskiviikkona 9.12. kaupungin toimesta terveydenhuollon yksikkö, jossa hoidetaan koronavirukseen sairastuneet asukkaat. Lisäksi kaupunki tukee Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita siten, että henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla ja hoitotyötä johtaa kaupungin nimeämä vastuusairaanhoitaja.

Keskustelupuhelimet palvelevat omaisia ja työntekijöitä

Valona Vanhuspalvelujen perjantaina 11.12. avaamassa omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10-15. Puhelinpäivystyksestä vastaavat karanteenissa olevat hoitajat. Omaispuhelimeen voi soittaa ja kysyä kuulumiset oman läheisensä voinnista.

Pieksämäen seurakunnassa avattiin samaten perjantaina 11.12. keskusteluapupuhelin Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten. Puhelimesta saa päivystävän papin kiinni. Seurakunnasta on myös varattu tila keskusteluja varten. Siten keskustelut voidaan käydä puhelimitse tai kasvotusten.

Valona Vanhuspalvelujen omaispuhelimen numero on 020 754 2222. Omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10-15. Puhelut omaispuhelimeen ovat sallittuja ainoastaan ikäihmisten omaisille. Päivystäjät selvittävät asioita parhaansa mukaan ja soittavat takaisin. Asian selvittäminen voi ottaa aikaa, sillä itse yksikössä on kiire.

Pieksämäen seurakunnan päivystävän papin numero on 044 737 2219. Tämä numero on tarkoitettu ainoastaan Valona Vanhuspalvelujen asukkaiden omaisille ja henkilökunnalle.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
040 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi

Aino Rubini
vt. ylilääkäri
Pieksämäen kaupunki
044 3686710
aino.rubini@pieksamaki.fi

Leena Piirto
viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut
040 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi