Valona Vanhuspalveluissa seitsemän kuolemantapausta

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä on viimeisen viikon aikana menehtynyt seitsemän vanhusta koronavirustartunnan takia.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä on menehtynyt koronavirustartunnan takia viimeisen viikon aikana kaikkiaan seitsemän vanhusta. Ensimmäinen kuolintapaus asumispalveluyksikössä todettiin maanantaiyönä 14.12.

”Raskas tehtävämme on kertoa seitsemän asumispalveluyksikössä asuneen vanhuksen menehtymisestä koronavirukseen viimeisen viikon aikana. Erityisen kipeältä asia tuntuu näin joulun alla. Otamme osaa omaisten suruun ja menetykseen”, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Yksityisyydensuojan takia emme kerro tapauksista enempää.

Koronavirustartunnan on saanut 19 asukasta ja 28 työntekijää

Koronavirustartunnan on Valona Vanhuspalvelujen vanhusten asumispalveluyksikössä saanut yhteensä 19 asukasta ja 28 työntekijää.

Asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta maanantaina 7.12. Viimeinen asukastartunta todettiin sunnuntaina 13.12. Ensimmäinen tartunta työntekijällä todettiin 3.12. Viimeiset kaksi tartuntaa työntekijällä todettiin torstaina 17.12. ja perjantaina 18.12.

Pieksämäen kaupunki on testannut Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja työntekijät yhteensä seitsemän kertaa 4.12. alkaen. Viimeinen testaus tehtiin 17.12. Kaupunki testaa Valonan asukkaat ja henkilökunnan seuraavan kerran tiistaina 22.12.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Valona Vanhuspalveluissa käynnistettiin keskiviikkona 9.12. kaupungin toimesta terveydenhuollon yksikkö, jossa hoidetaan koronavirukseen sairastuneet asukkaat. Lisäksi kaupunki tukee Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita siten, että henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla ja hoitotyötä johtaa kaupungin nimeämä vastuusairaanhoitaja.

Valona Vanhuspalvelujen vakituinen henkilöstö on tehnyt ylimääräisiä työvuoroja ja moni Kirkkopalvelut-konsernin työntekijä on vapaaehtoisesti tullut avuksi vanhustenhoitoon. Työvoiman tarvetta on jatkossakin. Kauempaa tuleville vapaaehtoisille voidaan tarjota ilmainen majoitus oppilasasuntolassa.

Keskustelupuhelimet palvelevat omaisia ja työntekijöitä

Valona Vanhuspalvelujen omaispuhelimessa päivystetään päivittäin klo 10-15. Puhelinpäivystyksestä vastaavat karanteenissa olevat hoitajat. Omaispuhelimeen voi soittaa ja kysyä kuulumiset oman läheisensä voinnista. Omaispuhelimen numero on 020 754 2222. Puhelut omaispuhelimeen ovat sallittuja ainoastaan ikäihmisten omaisille. Päivystäjät selvittävät asioita parhaansa mukaan ja soittavat takaisin.

Pieksämäen kaupungin ylläpitämä koronaosaston potilaiden omaislinja palvelee koronatartunnan saaneiden asukkaiden omaisia päivittäin klo 13-14 numerossa 044 368 6869. Koronapotilaiden puhelimeen pyydetään omaisilta mahdollisimman lyhyitä tiedusteluja, jotta mahdollisimman moni ennättää saada tietoja läheisistään.

Pieksämäen seurakunnan keskusteluapupuhelin on auki Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten. Puhelimesta saa päivystävän papin kiinni. Seurakunnasta on myös varattu tila keskusteluja varten. Siten keskustelut voidaan käydä puhelimitse tai kasvotusten. Pieksämäen seurakunnan päivystävän papin numero on 044 737 2219. Tämä numero on tarkoitettu ainoastaan Valona Vanhuspalvelujen asukkaiden omaisille ja henkilökunnalle.

Tiedotamme Valona Vanhuspalvelujen koronatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 28.12. noin klo 17.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
040 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi

Leena Piirto
viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut
040 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi