Valona Vanhuspalvelujen työntekijät ja asukkaat saavat koronarokotukset huomisesta alkaen

Valona Vanhuspalvelujen 20. asukastartunta todettiin tänään. Tartunnan takia asumispalveluyksikön työntekijöiden koronarokotuksia aikaistettiin, ja ensimmäiset Valona Vanhuspalvelujen hoitajat saavat rokotuksen jo huomenna. Yksikön asukkaat saavat koronarokotuksen ensi viikolla.

Koronarokotusten antaminen aloitetaan Pieksämäellä huomenna 31.12. Uuden tartunnan vuoksi Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön henkilökunnan koronarokotuksia aikaistettiin, ja ensimmäiset hoitajat saavat rokotuksen jo huomenna yhdessä muiden ensilinjassa rokotettavien terveydenhuollon henkilöstöryhmien kanssa.

”Tieto rokotteen saamisesta ensimmäisten joukossa on otettu meillä Valonassa vastaan huojentunein ja kiitollisin mielin. Ilman rokotetta tätä virusta on vaikea voittaa”, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Pieksämäen kaupunki jatkaa ensi viikolla koronarokotusten antamista ensilinjan henkilöstölle. Samalla rokotukset laajennetaan koskemaan myös Valona Vanhuspalvelujen asukkaita.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvassa Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Koronavirustartunnan on saanut 20 asukasta ja 30 työntekijää

Koronavirustartunnan on Valona Vanhuspalvelujen vanhusten asumispalveluyksikössä Pieksämäellä saanut yhteensä 20 asukasta ja 30 työntekijää. Tänään todettiin asukastartunnoista viimeinen.

Ensimmäisistä asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta maanantaina 7.12. Viimeinen asukastartunta todettiin keskiviikkona 30.12. Ensimmäinen tartunta työntekijällä todettiin 3.12. Viimeinen tartunta työntekijällä todettiin 23.12.

Pieksämäen kaupunki on testannut Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja työntekijät yhteensä kahdeksan kertaa 4.12. alkaen. Viimeinen testaus tehtiin 22.12. Kaupunki ei toistaiseksi ole suunnitellut Valonan asukkaiden ja henkilökunnan testaamista.

Ei uusia menehtyneitä koronavirukseen

Viimeisen viikon aikana ei Valonan asumispalveluyksikössä ole menehtynyt vanhuksia koronavirukseen. Korovirukseen aiemmin menehtyneitä yksikössä on kaikkiaan seitsemän.

Pieksämäen kaupungin ylläpitämä koronaosasto ajettiin alas joulunpyhinä. Valona Vanhuspalveluissa toimi 9.12. alkaen Pieksämäen kaupungin terveydenhuollon yksikkö, jossa hoidettiin koronavirukseen sairastuneet asukkaat. Lisäksi kaupunki tuki Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita siten, että henkilökuntavajetta paikattiin kaupungin hoitohenkilökunnalla ja hoitotyötä johti kaupungin nimeämä vastuusairaanhoitaja.

Valonan Vanhuspalvelujen omaisia palvelleet omaispuhelimet lopettivat toimintansa maanantaina 28.12. Omaiset voivat jatkossa ottaa yhteyttä normaaliin tapaan Valonan eri osastoille. Pieksämäen seurakunnan keskusteluapupuhelin on auki Valona Vanhuspalvelujen omaisia ja henkilökuntaa varten uudenvuodenaattoon asti.

Tiedotamme Valona Vanhuspalvelujen koronatilanteesta seuraavan kerran maanantaina 11.1. noin klo 17.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
040 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi

Leena Piirto
viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut
040 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi