Pelituki – Tukea ja tietoa ongelmalliseen pelaamiseen ja haitalliseen netin käyttöön

Pelituki tuottaa ja välittää tietoa raha- ja digipelaamisesta, peliongelmista ja liiallisesta internetin käytöstä. Pelituen tavoitteena on kehittää peli- ja nettihaittojen ehkäisyä, tunnistamista ja hoitoa.

Huhtikuussa 2022 aloittaa Pelituki tuottamaan E-neuvonta palvelua peli- ja nettihaittoja kokeville, perheille ja läheisille. E-neuvonta palvelulla on saatavilla tukea Suomeksi ja Ruotsiksi. Pelituki järjestää peli- ja some neuvoloita mm. lapsiperheille ja heidän läheisilleen.

Kohderyhminä ovat sosiaali-, terveys-, ohjaus- ja kasvatusalan ammattilaiset, järjestötoimijat sekä pelaajat ja heidän läheisensä, erityisesti nuoret ja heidän vanhempansa. Pelituki tekee aktiivisesti alueellista ja valtakunnallista yhteistyötä pelihaittatoimijoiden kesken.

Pelitukea toteuttavat Sovatek-säätiö (koordinaatio), Riippuvuustyön kehittämisyksikkö ja Kuopion kriisikeskus. Toiminta-alueena on Keski- ja Itä-Suomi. Pelituen viisi päätoimista työntekijää vastaavat toiminnoista omilla alueillaan. Pelitukea rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.
Lue lisää Pelituen kotisivuilta:  www.pelituki.fi

Pelituki löytyy myös FacebookistaInstagramista,  Twitteristä ja Youtubesta.

Ota yhteyttä!

Jarkko Järvelin
Kehittämispäällikkö
Sovatek-säätiö
Matarankatu 4,
40100 Jyväskylä
p. 050 594 2503
jarkko.jarvelin@sovatek.fi

Arto Hernetkoski
Asiantuntija
Sovatek-säätiö
Torikatu 30,
80100 Joensuu
p. 050 311 8191
arto.hernetkoski@sovatek.fi

Saara Kultamaa
Asiantuntija
Kuopion kriisikeskus
Kallanranta 9,
70100 Kuopio
p. 044 714 6022
saara.kultamaa@kuopionkriisikeskus.fi

Annukka Såltin
Asiantuntija
Sovatek-säätiö
p. 041 731 6972
annukka.saltin@sovatek.fi