PyhäkoulussaKirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö, joka rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, auttaa kirkkoa onnistumaan ja uudistumaan, kouluttaa ja valmentaa sekä välittää ihmisestä ja toimii hyvinvoinnin puolesta.

Kirkkopalveluihin kuuluva Seurakuntaopisto tarjoaa koulutuspalveluja lähes 2 000 opiskelijalle. Valtakunnallisesti toimiva oppilaitoskokonaisuus toimii Järvenpään, Pieksämäen ja Ruokolahden kampuksilta käsin. 1.1.2017 lähtien myös Lapuan kristillinen opisto sekä Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby (Kredu) ovat yhdistäneet toimintansa Seurakuntaopistoon. Kredun osalta yhdistyminen Seurakuntaopistoon koskee ainoastaan ammatillista koulutusta.

Kirkkopalvelut organisoi Yhteisvastuukeräyksen, Kotimaanapu-hyvätekeväisyyspalvelun sekä Vapaaehtoistyö.fi-palvelun, järjestää Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa sekä tuottaa diakonisia hyvinvointi- ja sosiaalipalveluja. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys.

Kirkkopalvelujen toimintaa ohjaavat arvot usko, toivo ja rakkaus sekä avara kansankirkollisuus, rohkea yhteiskuntavastuu ja palveleva lähimmäisenrakkaus.

Kirkkopalvelut-Kotimaan yhteensä noin 430 työntekijää toimivat pääosin Helsingissä, Järvenpäässä, Lapualla, Pieksämäellä ja Ruokolahdella. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli noin 52,7 milj. €. Kirkkopalvelujen jäseninä on 331 seurakuntaa, 60 järjestöä ja 22 opintojärjestöä (tammikuu 2017).

Kirkkopalvelut ry:n hallituksen jäsenet

Puheenjohtaja Jukka Alho, Espoo
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Helsinki - varapuheenjohtaja
Pääsihteeri Lasse Halme, Helsinki (Nuouri Kirkko ry:n edustaja)