PyhäkoulussaKirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö, joka rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, auttaa kirkkoa onnistumaan ja uudistumaan, kouluttaa ja valmentaa sekä välittää ihmisestä ja toimii hyvinvoinnin puolesta.

Kirkkopalveluihin kuuluva Seurakuntaopisto tarjoaa koulutuspalveluja 2 500 opiskelijalle. Valtakunnallisesti toimiva oppilaitoskokonaisuus toimii Järvenpään, Pieksämäen ja Ruokolahden kampuksilta käsin. 1.1.2017 lähtien myös Lapuan kristillinen opisto sekä Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby (Kredu) ovat yhdistäneet toimintansa Seurakuntaopistoon. Kredun osalta yhdistyminen Seurakuntaopistoon koskee ainoastaan ammatillista koulutusta.

Kirkkopalvelut organisoi Yhteisvastuukeräyksen, Kotimaanapu-hyvätekeväisyyspalvelun sekä Vapaaehtoistyö.fi-palvelun, järjestää Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa sekä tuottaa diakonisia hyvinvointi- ja sosiaalipalveluja. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys.

Kirkkopalvelujen toimintaa ohjaavat arvot usko, toivo ja rakkaus sekä avara kansankirkollisuus, rohkea yhteiskuntavastuu ja palveleva lähimmäisenrakkaus.

Kirkkopalvelut-Kotimaan yhteensä noin 430 työntekijää toimivat pääosin Helsingissä, Järvenpäässä, Lapualla, Pieksämäellä ja Ruokolahdella. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli noin 52,7 milj. €. Kirkkopalvelujen jäseninä on 331 seurakuntaa, 60 järjestöä ja 22 opintojärjestöä (tammikuu 2017).

Kirkkopalvelut ry:n hallituksen jäsenet

Puheenjohtaja Jukka Alho, Espoo 
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Helsinki - varapuheenjohtaja
Pääsihteeri Lasse Halme, Helsinki (Nuouri Kirkko ry:n edustaja)
Kirkkoneuvos Pekka Huokuna, Mikkeli (Kirkkohallituksen edustaja)
Hallintojohtaja Antti Jääskeläinen, Rovaniemi
Hiippakuntasihteeri Kirsti Poutiainen, Helsinki
Pastori Johanna Puupponen, Jyväskylä
Seurakuntaneuvos Risto Rasimus, Valkeala (Kirkkohallituksen edustaja)

Kysy lisää!

Ilkka Mattila
johtaja
p. 040 517 6100
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.